Nosaltres

La Fundació Sentit Comú neix amb l’objectiu de construir Sentit en allò que fem i cap on anem en un canvi d’època marcat per les crisis i les incerteses. Davant la complexitat del moment, sorgeix la necessitat d’un projecte col·lectiu i Comú que fomenti la construcció d’un nou Sentit Comú.
La Fundació Sentit Comú sorgeix com un espai de reflexió, generació de pensament, intercanvi, diàleg i formació impulsat per Barcelona en Comú i Catalunya en Comú a finals de l’any 2021. Un espai que ha de permetre establir les aliances necessàries per donar resposta als reptes socials, ambientals i econòmics que cal afrontar des de l’àmbit local, nacional i internacional. Un espai que vol incentivar la participació ciutadana, l’acció política i la transformació social entorn d’aquests reptes. Un espai d’esquerres que respon a la necessitat de fomentar la recerca i la innovació en les pràctiques polítiques impulsades des del feminisme, l‘ecologisme, la justícia social, el municipalisme i la radicalitat democràtica. Un espai que vol promoure les expressions artístiques i culturals, així com la recuperació de la memòria històrica i democràtica.

Patronat

Joan Subirats Humet

President Honorífic
Catedràtic emèrit de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha investigat i publicat abastament sobre els seus temes d'interès prevalent, com la gestió i l'anàlisi de polítiques públiques, així com la innovació democràtica i temes vinculats a les ciutats i al municipalisme. Ha estat Comissionat de Cultura i Tinent d'Alcalde d'Educació, Cultura i Ciència de l'Ajuntament de Barcelona. En l'actualitat és Ministre d'Universitats.

Sara Moreno Colom

Presidenta
Doctora en Sociologia, Professora Agregada de la Universitat Autònoma de Barcelona, Investigadora del Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT-UAB) i de l'Institut d'Estudis del Treball (IET-UAB)

Ximo Balaguer Nicolau

Tresorer
Llicenciat en Economia de formació i tècnic d'Hisenda de professió. Coordinador del grup d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya. Vaig ser responsable polític de la gestió econòmica i financera a Barcelona en Comú i actualment ho soc de la de Catalunya en Comú.

Tània Corrons

Secretària
Economista especialitzada en Drets Humans. Els darrers 20 anys ha treballat en la gestió de diferents empreses i entitats, i des de gener de 2020 és membre de la direcció executiva de Barcelona en Comú, on assumeix l'àrea de logística, finances i recursos humans i és la portaveu.

Ramon Arnabat Mata

Vocal
Doctor en història i professor d’Història Contemporània a la Universitat Rovira i Virgili i membre del grup de recerca consolidat ISOCAC. Ha publicat llibres i articles sobre la revolució i la contrarevolució del segle XIX; els moviments socials i la sociabilitat contemporània i la Segona República; la Guerra Civil i Franquisme. Activista polític, social i cultural. Des de les beceroles a Catalunya en Comú i Vilafranca en Comú.

Lucía Artazcoz

Vocal
Llicenciada en Medicina i Cirurgia, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, Màster en Salut Pública per la UAB, i Doctora en Salut Pública per la UPF. Directora de l'Observatori de la Salut Pública de l'Agència de Salut Pública de Barcelona i professora associada de la UPF i de la Johns Hopkins University. Col·labora amb programes docents de salut pública. La seva principal línia de recerca són les desigualtats de gènere en la salut.

Encarna Bodelón

Vocal
Professora de Filosofia del Dret de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. Doctora en Dret, especialitzada en els drets de les dones. Codirectora de la Diplomatura de postgrau “Gènere i igualtat”, (UAB), i del màster en polítiques públiques contra la desigualtat sexual, UAB-CIESAS, (Mèxic). Directora del grup de recerca de Drets i societat en perspectiva de gènere (UAB), Antígona. Membra de la Junta de l’Associació de Dones Juristes.

Joaquim Brugué

Vocal
Llicenciat en Economia i doctor en Ciència Política. Ha estat Director general de Participació Ciutadana al Govern de la Generalitat de Catalunya (2004-2008), Director del Institut de Govern i Polítiques Públiques (2009-2014) i President de l’Associació Espanyola de Ciència Política (2015 i 2017). Actualment, catedràtic de Ciència Política i Director acadèmic del Campus Cohesió i Responsabilitat socials a la Universitat de Girona.

Teresa Fortuny i Solà

Vocal
Vinculada a CC.OO. des de 1968, i des de 1972 a les plataformes anticapitalistes i a l’esquerra comunista. Actualment jubilada, és la responsable de la federació de Pensionistes de CC.OO. de les comarques de Tarragona. Ha estat responsable d’organització i desprès secretaria general de CC.OO. del Baix Camp, i ha militat al PSUC i al Partit dels Comunistes de Catalunya. Actualment milita a Esquerra Unida de Catalunya i a Catalunya en Comú.

Ricard Gomà

Vocal
Professor de Ciència Política a la UAB. Membre de l'IGOP. Director de l'IERMB. Recerca en municipalisme, polítiques socials i urbanes, i innovació democràtica. President de la comissió d'Inclusió Social i Democràcia Participativa de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona (2007-2011).

Beatriz Martinez Alonso

Vocal
Activista de barri i veïna del Guinardó. Nascuda a A Coruña, soc llicenciada en Dret, Ciències Polítiques i tinc un màster en Gestió i Resolució de Conflictes. Actualment, formo part de la direcció executiva de Barcelona en Comú on soc responsable de cures i de l'àrea de participació i mobilització com a referent de territori.

Lucia Morale

Vocal
Membre de l'Eix de Seguretat de Barcelona En Comú. Va començar la seva militància en drets humans a Argentina col·laborant en el procés de memòria i justícia post-dictadura. Advocada de formació i professió, es va especialitzar en polítiques públiques de seguretat i criminalística, treballant en centres de drets humans, en el Ministeri de Seguretat d'Argentina i actualment col·labora amb el Comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona.

Laia Ortiz Castellví

Vocal
Llicenciada en ciències polítiques per la UPF. Ha participat al moviment estudiantil i antiglobalització, i Fòrums Socials. Ha treballat com a analista de polítiques públiques de gènere al projecte “Ciutats i Persones” (ICPS). Ha estat consellera de districte portant Dona, Cooperació i Medi Ambient, diputada al Parlament (Hisenda, Educació i Salut) i al Congrés dels Diputats, on és portaveu en energia, cooperació, medi ambient i canvi climàtic.

Marc Parés Franzi

Vocal
Marc Parés és professor del Departament de Geografia de la UAB. Ha estat coordinador del grup de recerca URGOCIS de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques i investigador postdoctoral a la University of Manchester (2007-2009), a la New York University (2014-2015) i a la KULeuven (2016). Des de l’any 2019 és diputat al Parlament de Catalunya.

Gala Pin Ferrnado

Vocal
Ex política i activista veïnal, regidora de l'Ajuntament de Barcelona (2015 – 2019) per Barcelona en Comú. Va ser responsable del districte de Ciutat Vella i de l'àrea de govern de Participació i Districtes. Especialista en comunicació digital, defensora dels drets i llibertats a la xarxa, les pràctiques de tecno-política i democràcia digital. Activista ciutadana des del moviment veïnal contra els desnonaments i contra el “turisme depredador”.

Mario Ríos Fernández

Coordinador
Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la UB al 2012, Postgrau en Anàlisi de Dades per a l'Anàlisi Política al 2017 i Màster en Anàlisi Política i Assessoria Institucional al 2020 també a la UB. És professor associat i doctorand a l'Àrea de Ciència Política i de l'Administració de la UdG. També col·labora a mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio, Público, Agenda Pública, Eldiario.es o CTXT com analista polític.

Estatuts

Descarrega els estatuts de la Fundació Sentitcomú:
a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: